Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Otvoren 33. sajam turizma u Beogradu

Na Beogradskom sajmu je otvoren 33. međunarodni sajam turizma. Na najvećoj turističkoj smotri u regionu, koja traje do nedelje, 27. februara, okupilo se 900 izlagača iz 43 zemlje. U istom terminu održava se i 2. sajam vina – Beo wine fair, kao i 1. sajam suvenira.

U organizaciji  Turističke organizacije opštine Kovačica, u hali 4 gde se predstavljaju domaće destinacije, predstavlja se i turistička ponuda opštine Kovačica. Turističku ponudu opštine Kovačica čine: Galerija naivne umetnosti sa pojedinim slikarima, koji slikaju uživo na sajmu, poslovno-rekreativni centar Relaks, Zadužbina Mihajla Pupina u Idvoru, Debeljačka jezera, TRS centar ”100 topola” u Crepaji, dok Turistička organizacije opštine Kovačica promovise i ostala mesta.

Petra Hedorfer, predsednica Evropske turističke komisije, je govorila o uspešnoj 2010. godini za turizam, sa najviše turističkih dolazaka ikad, uprkos krizi. Takođe je predstavila ideju bolje saradnje evropskih zemalja u domenu turizma, kako bi Evropa postala konkurentnija brzo razvijajućim azijskim zemljama. Prilikom otvaranja je govorio i državni sekretar za turizam republike Hrvatske, g-din Ivo Mujo, jer je Hrvatska ove godine zemlja partner na sajmu turizma. O Sajmu turizma kao pravom mestu za promociju regionalne saradnje na svečanom otvaranju govorio je i Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, koji je i zvanično otvorio sajam.

 alt alt 

alt  alt