Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Sat za našu planetu

Svetski fond za prirodu (WWF) najavio je akciju “Sat za našu planetu – Earth Hour” koja će se održati po treći put u Srbiji, 26. marta 2011. godine u 20.30, a podrazumeva isključivanje svetla na sat vremena širom sveta.

Akcija “Sat za našu planetu – Earth Hour” je međunarodna inicijativa nastala 2007. godine u Sidneju, a narednih godina sve veći broj zainteresovanih se priključivao programu. Prošle godine u akciji je učestvovalo više od 4.500 gradova iz 128 zemalja i svi su ostali u mraku, kako bi pružili podršku očuvanju planete. Prošle godine u Srbiji aktivno je učestvovalo više od četrdeset gradova i opština, a ove godine broj i dalje raste.

Akciju sada podržava više miliona istomišljenika u preko 6.000 gradova širom sveta.
Suočeni smo sa sve većim brojem elementarnih nepogoda čiji je uzročnik upravo promena klime koja je nastala kao posledica ljudske aktivnosti. Najveći problem u Srbiji je neinformisanost ljudi o posledicama koje mogu da izazovu ovakve promene. Svako može i treba da utiče na budućnost planete i da se trudi da živi u skladu sa prirodom.

Pozivamo sve građane da se simboličnim isključivanjem svetla u subotu, 26. marta uključe u akciju Sat za našu planetu i budu deo zajedničke globalne inicijative sa ciljem da se obezbedi održiva budućnost naše planete