Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Opština Kovačica proglašena za najuspešniju lokalnu samoupravu

U sredu na poslovno-rekreativnom centru Relax, održana dodela nagrada ,,Kapetan Miša Anastasijević,, koja se tradicionalno dodeljuje najuspešnijima u oblastima preduzetništva i stvaralaštva. Broj realizovanih razvojnih projekata i osavremenjivanje rada opštinske uprave a sve u službi građana, su povećali rejting ove opštine te, po rečima stručnog žirija, ova nagrada je samo još jedna potvrda svega što je učinjeno u predhodnom periodu.

Skup je otvorio predsednik Opštine Kovačica Miroslav Krišan koji je, između ostalog, naglasio da je Opština Kovačica u predhodnih godinu dana stvorila povoljnije uslove za razvoj i privlačenje preduzetništva i poslovne inicijative, a efekti su već vidljivi i broj nezaposlenih, prema evidenciji NSZ, smanjio se za preko 400 osoba u odnosu na prošlu godinu. Takođe, ovi uspesi daju podstrek da se napori za razvoj Opštine Kovačice u narednom periodu ne samo nastave već i intenziviraju u cilju daljeg razvoja.
Poznati pesnik Pero Zubac održao je besedu o životu i delu trgovca i dobrotvora Kapetan Miše Anastasijevića i podsetio koliko je značajno dobročinstvo za razvoj jednog društva bilo da je ono iskazano u obliku mecenata, zadužbinarstva ili stvaranja fondacija.
Nagrada Kapetan Miša Anastasijević, tradicionalno se dodeljuje za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti preduzetništva i stvaralaštva. Prestižna priznanja koje dodeljuju Regionalna privredna komora Pančevo, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i kompanija Medija invent. Ukupno 20 nagrada dodeljeno je istaknutim pojedincima, preduzetnicima, predstavnicima naučnih, obrazovnih, i drugih javnih institucija. Pored Opštine Kovačice nagrade su dobili I Jan Cicka, vlasnik doo “Roloplast” iz Kovačice za preduzetnika godine, AD “Gradjevinar” Debeljača za najbolje srednje preduzeće, “Bambino” iz Debeljače za najbolje malo i srednje preduzeće, Galerija naivne umetnosti Kovačica za negovanje umetničkog stvaralaštva i kulturnog nasledja vojvodjanskih Slovaka. Van teritorije Opštine Kovačica nagrade su dobili:
– “Petrohemija” Pančevo
kompanija 2010. godine
– “Multivita” doo, Atlantik grupa, Vršac
naj brend
– “Almeks” Pančevo
za korporativnu odgovornost
– “Utva silosi” Kovin
naj menadžment
– “Gaspetrol” doo Pančevo
za raznovrsnost delatnosti i poslovnu izvrsnost
“Naša sloga” ad, Kovin
za tradiciju i postojanost kvaliteta
– “Tehnomarket” doo Pančevo
za doprinos razvoju regiona
doo “Pavle” Pančevo
za visok nivo kvaliteta proizvoda i usluga
– “Brixol” kućna hemija, Vršac
najdinamičniji razvoj
– “adr Protecta Aqua” Alibunar
doprinos razvoju preduzetništva
ad “Elan” Izbište, MK grupa
za razvojne potencijale u oblasti poljoprivrede
– Turistička organizacija Vršac
za promociju turističkih i razvojnih potencijala Banata
– Poljoprivredna škola “Josif Pančić” Pančevo
za angažovanost u obrazovanju i vaspitanju i društvenu odgovornost
– Enološka stanica Vršac
za kvalitet u poslovanju

alt

alt

alt

alt