Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Unapređenje usluga građanima preko implementacije Sistema 48 sati

Opštini Kovačica je u novembru 2010. Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju  odobrio 1.204.000,00 dinara za implementaciju Sistema 48 sati.

Opis projekta:

Iako opština Kovačica raspolaže modernim uslužnim centrom, jednim od prvih uslužnih centara u Srbiji, ovim projektom bi se poboljšale usluge koje želimo da pružimo građanima naše opštine; u ovom slučaju, pre svega mislimo na rešavanje komunalnih problema, zahteva potencijalnih investitora, kao i rešavanje nekih vanrednih situacija.

Ciljna grupa su nam svi građani koji imaju potrebu da kontaktiraju Opštinu ili Javna preduzeća na teritoriji opštine Kovačica, da iznesu i prijave svoje probleme ili zahteve. Građani će prepoznavati Sistem 48 kao mesto gde mogu prijaviti i rešiti svoje komunalne probleme i dobiti odgovor na sve zahteve u roku od 48 sati.Pored toga, korisnici Sistema 48 su sva javna preduzeća i organizacije koje će biti uključene u Sistem i koje će koristiti funkcionalnost Sistema kako za lakše upravljanje zahtevima građana, tako i za planiranje budućih projekata i zadataka- obzirom da će Sistem imati i razvojnu komponentu zasnovanu na bazama podataka svih interakcija svih subjekata sa Sistemom 48.