Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Opština Kovačica dobila nagradu najbolje opštine u Srbiji

Juče u Matici srpskoj u Novom Sadu dodeljena su Godišnja priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za najbolje preduzetnike, stvaraoce i kompanije Srbije za 2010. godinu. Opština Kovačica dobila nagradu najbolje opštine u Srbiji.

Ovo ugledno priznanje koje nosi ime jednog od najpoznatijih srpskih preduzetnika u vreme rađanja i stasavanja građanske Srbije, po odluci žirija, dobilo je 24 laureata.
U društvu Patrijarha srpskog Irineja, potpredsednice Vlade Srbije Verice Kalanović i generalnog direktora Naftne industrije Srbije Kirila Kravčenka našla se i naša opština.
Kolektivno priznanje dodeljeno je Opštini Kovačica kao najboljoj lokalnoj samoupravi. Nagradu je primio predsednik Opštine Miroslav Krišan.
Ovo je 11. godina kako se dodeljuje prestižno priznanje nazvano po jednom od najvećih srpskih privrednika, bogataša i dobrotvora u 19. veku.
Nagradu su ustanovili novosadski “Medija invent” i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine i regionalnim privrednim komorama Srbije za značajne rezultate u privredi i nizu društvenih delatnosti.

alt

alt