Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Trening za sertifikaciju opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

Shodno postignutom dogovoru između Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i 11 lokalnih samouprava sa područja AP Vojvodine radi uključivanja u Program certifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, NALED je 14.04.2011. organizovao jednodnevni trening na temu: Priprema za Program certifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Trening je bio namenjen predstavnicima Kancelarije za LER, tj. timu koji će biti zadužen za Program certifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, u cilju boljeg upoznavanja sa koracima i načinom realizacije Programa certifikacije. Za vreme treninga su bili prezentovani kriterijumi i dokumentacija, sam proces Programa, kao i obaveze Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, tj. Odeljenja/Službe koja će biti zadužena za Program.

Iz naše opštine, treningu su prisustvovali viši stručni saradnici iz Odeljenja za privredu i razvoj: Mariana Gajan i Daniel Magdu. Osim Kovačice, biće sertifikovani i: Novi Sad, Vršac, Novi Bečej, Nova Crnja, Šid, Bač, Beočin, Kula, Ada i Vrbas.

Predstavnici NALED-a su vodili jednodnevni trening u saradnji sa predstavnicima lokalnih samouprava koje su certifikovane (predstavljen je primer opštine Bujanovac), kao i stručnim konsultantima iz SIEPA-e, DSG consulting i Altis-a.