Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Poseta iz Kancelarije za Slovake iz dijaspore

U sredu, 11. maja Kovačicu je prvi put posetio predsednik Kancelarije za slovačku dijasporu, JUDr. Milan Vetrak, u pratnji njegove ekselencije ambasadora Slovačke Republike u Beogradu, Dr. Jana Varšu i drugih zvaničnika iz ambasade i Kancelarije Slovačke Vlade.

U pratnji su bili i Katarina Stehlikova, konzul u slovačkoj ambasadi u Beogradu i saradnici gospodina Vetraka, Mgr. Martin Štrbka, direktor odeljenja i Ljudovit Pomihal, portparol Kancelarije za Slovake u dijaspori.

Visoke zvanice je prvo u opštinskoj zgradi primio predsednik opštine Kovačica, Miroslav Krišan sa saradnicima,gde je razgovarano o projektu ”Dom Martina Jonaša”, koji je dobio podršku Slovačke Vlade. Sledio je obilazak pomenutog doma poznatog umetnika i razgovor sa vlasnikom-umetnikovim sinom. U konferencijskoj dvorani Poslovno-rekreativnog centra Relax su se slovački zvaničnici susreli sa predstavnicima udruženja i ustanova iz Kovačice i Padine, sa kojima su razgovarali o aktuelnim problemima i aktivnostima. Gosti su obišli i Galeriju naivne umetnosti i Slovačku evangeličku crkvu u Kovačici, etno-dom, etno muzej, Slovačku evangeličku crkvu i Dom kulture u Padini.

alt