Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Uručeni paketi humanitarne pomoći za socijalno najugroženije žitelje opštine Kovačice

Novi Sad/Kovačica, 17. maj 2011. godine – Potpredsednica Vlade Vojvodine Ana Tomanova Makanova i direktor pokrajinske Direkcije za robne rezerve Toma Jošanov danas su u Kovačici uručili humanitarnu pomoć namenjenu najugroženijim žiteljima ove opštine.

Po rečima potpredsednice pokrajinske Vlade za pomoć siromašnim žiteljima vojvođanskih opština namenjena je pomoć vredna 37 miliona dinara, a radi se o programu podrške našim socijalno najugroženijim građanima i porodicama. U skladu sa ovom odlukom, i uz saradnju sa Direkcijom za robne rezerve, u onim opštinama u našoj pokrajini u kojima ne radi narodna kuhinja – uz čiju pomoć i oni najsiromašniji imaju redovnu ishranu, biće podeljeni humanitarni paketi ukupno 450 težine 4,5 tone prehrambenih proizvoda i hemijskih proizvoda za domaćinstvo.
Kako je rekao predsednik ove banatske opštine Miroslav Krišan, lokalna vlast je sa posebnom pažnjom pripremila spiskove onih koji će pomoć primiti, kako bi pomož bila podeljena na najbolji mogući način. Dodela paketa humanitarne pomoć organizuje se uz pomoć organizacije Crvenog krsta i centra za socijalni rad i njihove evidencije najugroženijih žitelja svake pojedine opštine u Vojvodini. Direktor Direkcije za robne rezerve Toma Jošanov rekao je da že pomoć, bilo kroz rad narodnih kuhinja ili raspodelom humanitarnih paketa, biti dodeljena u svakoj od 45 opština u Pokrajini. Narodne kuhinje rade u dvadeset vojvođanskih opština, dok će pomoć u vidu paketa prehrambenih i higijenskih proizvoda za domaćinstvo, biti sukcesivno podeljeno u preostalih dvadesetpet lokalnih samopurava.