Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Predsednik Vlade Vojvodine dr.Bojan Pajtić boravio u Kovačici

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, potpredsednica Vlade Vojvodine Ana Tomanova Makanova i direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Momčilo Milović posetili su u petak 27.05 Kovačicu.
Predsednik Pajtić obišao je danas zajedno sa predsednikom Opštine, Miroslavom Krišanom, gradilište sportske hale u Debeljači, koja niče u dvorištu OŠ „Moša Pijade”.

Predsednik Pajtić je na mestu ovog velikog i značajnog sportskog objekta istakao da Vlada Vojvodine u velikoj meri vodi računa o ravnomernom razvoju vojvođanskih opština, te da je u Opštini Kovačica u proteklih nekoliko godina realizovan čitav niz projekata i uloženo 1,6 milijardi dinara. To je na jedan budžet opštine još tri opštinska budžeta. Pored Sportsko poslovnog centra u Kovačici, izgrađena je kanalizaciona mreža, a to sve  predstavlja važan preduslov za kvalitetan standard i život građana, započeta je i izgradnja sportske hale u Debeljači. Na ovaj način žiteljima ove sredine biće ponuđeni novi i bolji sadržaji, koji će ih opredeliti da se zadrže ovde jer će imati mogućnost da upotpune svoje aktivnosti novim sadržajima, koji su im prethodno bili dostupni samo u većim mestima.
Predsednik Opštine Kovačica Miroslav Krišan naglasio je da su iz pokrajine stigla značajna sredstva prethodnih godina i da su ova banatska opština, kao i Debeljača, nekada najrazvijenije industrijsko mesto u Opštini Kovačica, ponovo zaživeli. Asfaltirane su ulice, izgrađen je  Poslovno – rekreativni centar Relax, a  izgradnjom sportske hale očekuje se da će meštani Debeljače, a pogotovo mlađe generacije ostvariti imnogo sadržajniji život. Sportska hala u Debeljači, čiji je kapacitet 400 mesta i prvoligaških je dimenzija, predviđena je za male sportove poput rukometa, odbojke i košarke.
Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić sastao se danas u Kovačici u Poslovnom centru i sa predstavnicima lokalne samouprave, vojvođanskih fondova i Razvojne banke Vojvodine, kao i privrednicima ovog kraja radi predstavljanja programa i kredita pokrajinskih fondova i Razvojne banke Vojvodine. Sastanak je imao za cilj  podsticaj  i pružanje pomoći privrednicima i budućim investitorima u našoj pokrajini i našoj opštini.