Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Usvojena odluka o izgradnji regionalne deponije otpada za Zrenjanin, Sečanj, Titel i Kovačicu – Investicija vredna 4,5 mil EUR

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su na sednici Regionalni plan upravljanja otpadom za grad Zrenjanin i opštine Sečanj, Titel i Kovačica, na deponiji, ukupne površine od 15 hektara, planiranoj za izgradnju između Zrenjanina, Aradca i Mužlje.
Kako je obrazloženo, za prvu fazu izgradnje, na površini od 1,26 hektara, potrebno je za četiri godine izdvojiti više od 4 mil EUR, a za drugu fazu još oko pola miliona evra.
Uz ocenu da su prikupljanje i reciklaža otpada od velikog značaja za razvoj Zrenjanina i regije, opozicioni odbornici iz redova Srpske radikalne stranke postavili su predlagaču brojna pitanja, počev od toga ko će i kako finansirati izgradnju deponije do toga da li je, uz postojeće Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo”, neophodno osnivanje još jednog javnog preduzeća za tu namenu, pod nazivom “Regionalna deponija”.
Kao mogućnosti za investiciona sredstva navedeni su evropski pristupni fondovi i donacije, finansiranje iz bankarskih kredita i novac iz državnih fondova za kapitalne investicije.
Izgradnjom deponije i reciklažnog centra u Zrenjaninu biće otvoreno 30 radnih mesta.