Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Poseta Bratislavi

U organizaciji Vlade Republike Slovačke, pre svega Kancelarije Slovačke Republike za Slovake u inostranstvu,u Bratislavi je od 04 do 06.jula 2011 godine održana manifestacija “Dani slovaka koji žive van Slovačke Republike”.

Manifestacija je trajala dva dana i u ime opštine Kovačica su bili prisutni predsednik opštine Miroslav Krišan i njegovi  saradnici.Na polju umetnosti Kovačicu su predstavljali slikari Zuzana Vereskova i Pavel Cicka, umetnik za izradu violina Jan Nemček, umetnik za izradu predmeta od drveta Pavel Veresky a najviše je bio pozdravljen orkestar Rosička.
Manifestacija je bila organizovana izuzetno lepo tako da su predstavnici iz Srbije, Rumunije, Mađarske i ostalih država gde žive Slovaci mogli osetit zajedništvo koje je spajilo sve prisutne kroz pesmu, umetnost i kulinarske specijalitete.
Za Opštinu Kovačica je značajno što su u Bratislavi 05.07.2011 obavljeni razgovori povodom realizacije projekta „Uspomena na Martina Jonaša“ sa gospodinom Vetrakom, Direktorom Kancelarije za Slovake u inostranstvu i sa gospodinom Dušanom Čaplovičem, a sve uz prisustvo Ambasadora Slovačke republike u Beogradu, gospodinom Varšom.
Preciziran je dalji tok dešavanja koja treba da doprinesu realizaciji projekta.