Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Treći sajam lokalne samouprave u Beogradu

U sredu 3. novembra je otvoren 3. sajam lokalnih samouprava. Po prvi put je organizovan na Beogradskom sajmu, u hali 5. Na ovom sajmu se predstavlja 95 opština i gradova i cele Srbije, lokalne samouprave iz Republike Srpske i organizacije koje umrežavaju i nude svoje usluge opštinama. Opština Kovačica učestvuje na ovom sajmu od prvog sajma. Ovo je prilika da lokalne samouprave predstave svoj rad u protekloj godini, svoje planove, projekte, investicije, da razmene iskustva sa drugim opštinama. Tokom sajma se organizuju i razna predavanja na teme koje se tiču rada lokalnih samouprava. Glavni organizator ovog sajma je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Sajam je otvorio predsednik Srbije Boris Tadić, koji je izjavio da kriza još uvek nije prošla, ali da opštine treba da iskoriste ovo vreme da izvrše sve potrebne pripreme za EU integracije i za izlazak iz krize. Prisutnima i medijima su se obratili i ministar Milan Marković, koji je najavio panel diskusije o Nacrtu Zakona o službenicima javne uprave, novom Zakonu o upravnom postupku, projektu matičnih knjiga i izmeni Zakona o finansiranju opština; predsednik SKupštine Grada Beograda Aleksandar Antić; predsednik SKGO-a Saša Paunović. Posle otvaranja sajam, predsednik Republike Srbije je posetio sve štandove i popričao sa svim izlagačima na sajmu. Posetio je i štand Opštine Kovačica.

Zaposleni u Odeljenju za privredu i razvoj su predstavljali Opštinsku upravu Kovačica, sa projektima koji su planirani u budućem periodu i investicionim mogućnostima i turizmom. Učestvovali su i u panel diskusijama vezanim za Mogućnosti finansiranja projekata preko programa EU, koje se otvaraju sa kandidaturom Srbije u EU.