Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Konferencija Govorite Evropski

U petak 16. decembra su Daniel Magdu i Mariana Gajan, zaposledni u Odeljenju za razvoj OU Kovačica prisustvovali završnoj konferenciji projekta Govorite Evropski u Beogradu. Daniel i Mariana su preko ovog projekta tokom proleća i leta boravili u Belgiji odnosno Holandiji na profesionalnom usavršavanju za radnike državne uprave i lokalne samouprave.

Konferenciju su organizovali (kao i ceo projekat) Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Britanski savet i Delegacija Evropske unije u Srbiji. Na konferenciji su govorili Milica Delević, direktorka Kancelarije za evropske integracije, Vensan Dežer, šef Delegacije EU i Toni OBrajan, direktor Britanskog saveta.

alt

U drugom delu konferencije su rezultate projekta predstavili predstavnici EIPA iz Mastrihta i Evropskog koledža iz Briža, institucija koje su realizovale obuku. Takođe, pojedini učesnici su predstavili svoje utiske sa stažiranja ili usavršavanja u institucijama EU.

Tokom ovog projekta 170 zaposlenih u državnim službama je prošlo obuku i upoznalo se sa sistemom EU dok je 32 stažiralo tri meseca u raznim institucijama EU ili zemlljama članicama.