Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Electrawinds

Ugovor je potpisan za realizaciju projekta izgradnje vetroparka u katastarskoj opštini Debeljača koji će sprovesti firma “Elektrawinds – K”. Projekat će biti završen za oko 2 godine kada će početi gradnja vetroelektrana. Pomenuti projekat biće realizovan u katastarskoj opštini Debeljača na parcelama zemljoradničke zadruge Debeljača sa instaliranom snagom vetroelektrana od 125 megavata. U periodu od dve godine koliko će trajati realizacija projekta biće zaposleno od 30 do 50 ljudi a posle završetka izgradnje petoro ljudi, koji će raditi na održavanju vetroparka. – cela vest

Očekivana vrednost investicije 350 mil EUR.

Zakupljeno zemljište.

Trenutno u fazi prikupljanja dokumentacije.

Electrawinds je međunarodna kompanija koja se bavi proizvodnjom ”zelene” energije.

Od svog osnivanja 1998. godine, Electrawinds se razvila od porodične firme u kompaniju koja radi u nekoliko evropskih zemalja, kao što su Belgija, Srbija, Italija, Rumunija, Bugarska, i dr. kao i u Africi.

Eelctrawinds razvija, gradi i rukovodi visoko-kvalitetnim i inovativnim fabrikama koje proizvode zelenu energiju iz vetra, sunca ili biomase. Ulažući u obnovljive izvore energije, Electrawinds pomaže smanjenju globalne emisije CO2, koji igra veliku ulogu u izazivanju globalnog zagrevanja.

www.electrawinds.be

————————————

Electrawinds is an international energy company operating in green energy production.

Since its establishment in 1998 Electrawinds has evolved from a family enterprise into a benchmark company operating in several European countries, such as Belgium, Serbia, Italy, Romania, Bulgaria, etc. and in Africa.

Electrawinds develops, constructs and operates high-quality and innovative plants that produce green energy from wind, sunlight and biomass. By investing in renewable energy Electrawinds is helping to reduce global CO2 emissions, which play a major part in causing global warming.