Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Uručene nagrade mladim talentima i mentorima za postignute vrhunske rezultate na takmičenjima

Darovitim učenicima i njihovim mentorima iz vojvođanskih osnovnih i srednjih škola, koji su u 2012. godini ostvarili vrhunske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti nauke, tehnike, umetnosti i sporta, uručene su nagrade na svečanosti održanoj u Vladi Vojvodine u petak 7. decembra. Za vrhunske rezultate iz više oblasti specijalno je nagrađeno 12 učenika, a nagrade je dobio 31 daroviti učenik i 40 mentora. Takođe, uručena je i 91 pohvala, kao vid priznanja i podsticaja darovitim učenicima.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu, pozdravljajući ovogodišnje laureate – darovite učenike i njihove mentore istakla je da je ponosna što je danas u njihovom izabranom društvu.

Iz naše opštine, navedeno priznanje su dobili orkestar osnovne škole ”Sveti Georgije” iz Uzdina pod rukovodstvom profesora Danijela Keca (za umetnost), a pohvaljeni su i učenici: Hana Čižik (za literarno stvaralaštvo) i Ana Marija Babinjec (za slovački jezik) iz kovačičke škole i Elena Barbu i Radu Sergđu Valentin (za rumunski jezik) iz uzdinske škole.

Čestitamo nagrađenima!