Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Predavanje Instituta Tamiš u Kovačici

 Stručnjaci iz Instituta Tamiš održali su 31.01.2013. godine predavanje na temu poljoprivredne  proizvodnje u Kovačici. Predavanje je održano u prostorijama OU Kovačica sa početkom u 11h.

Uvodnu reč održala je rukovodilac odeljenja za privredu i LER Marija Benka-Hrješik, koja je tom prilikom pozdravila mnogobrojni auditorijum i ukazala na važnost održavanja ovakvih predavanja sa aspekta razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Osnovni cilj ovog predavanja bio je informisanje poljoprivrednih proizvođača.

Najpre su predstavljeni portali Poljoprivredne savetodavne službe AP Vojvodine i Prognozno izveštajne službe zaštite bilja AP Vojvodine, gde poljoprivredici mogu pronaći veoma korisne informacije iz oblasti poljoprivrede i da zatraže stručne savete. Zatim su predstavljeni Rezultati ogleda 2012. godine, koje sprovodi Institut Tamiš. Bilo je reči i o merama agrarne politike u stočarstvu i o posticajnim sredstvima u poljoprivredi, a deo predavanja je bio posvećen predstavljanju Matične knjige biljne proizvodnje.

Tom prilikom su predstavnici Insituta Tamiš obavestili poljoprivrednike o održavanju predavanja u februaru i martu i u drugim naseljima u opštini Kovačica.

Predavanju je prisustvovalo više od 50 poljoprivrednika.

Predavanje su održali Nikola Škrbić, Bogdan Garalejić, Maja Sudimac, Milan Sudimac, dipl. inženjeri i mr Dragan Romić iz Instituta Tamiš.

Predavanje je  i medijski proprećeno od strane lokalne RTV „OK“.