Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Učešće na seminaru u Apatinu

 Predstavnice Opštinske uprave Kovačica – Odeljenja za urbanizam i komunalno-inspekcijske poslove, učestvovale su na seminaru ‘’Upravljanje otpadom i mogućnosti korišćenja otpada u energetske svrhe’’. Seminar je održan u Apatinu 28. februara u Velikoj sali Skupštine Opštine u organizaciji VIP fonda.

Cilj seminara je bio da se predstave projekti, iskustva i izazovi sa kojima se susreću postojeći strani investitori, Sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine AP Vojvodine i Stalna konferencija gradova i opština Srbije u oblasti upravljanja otpadom i iskorišćenja otpada u energetske svrhe, kao i da se edukuju predstavnici lokalnih samouprava kako bi oni, u razgovoru sa potencijalnim investitorima, imali detaljnu sliku mogućih izazova prilikom realizacije projekata iz ovog sektora.

Predavači na seminaru su bili predstavnici Sekretarijata, SKGO-a, kao i predstavnici kompanija iz oblasti otpada koji posluju na teritoriji AP Vojvodine: Greentech, Electrawinds, A.S.A. EKO i LAFARGE BFC.