Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Probudi se i kreni napred

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i rodnu ravnorpavnost je Komisiji za rodnu ravnopravnost Opštine kovačica odobrio sredstva za projekat ”Probudi se i kreni napred”.

Cilj: Povećanje vidljivosti Komisije za RR u opštini Kovačica i promovisanje rodne ravnopravnosti u razvoju preduzetništva.

Aktivnosti:

–          Formiranje baze uspešnih preduzetnica – javna akcija kandidovanja uspešnih preduzetnica iz opštine Kovačica, izbor i sakupljanje intervjua

–          Formiranje teksta i dizajn propagandnog materijala(brošure), štampanje

–          Distribucija štampanog materijala po svim naseljima opštine Kovačica i anketa o mišljenju žena o privredi u opštini Kovačica

–          Medijska kampanja

Očekivani rezultati:

–          Oformljena baza preduzetnica

–          Štampana brošura

–          Povećana vidljivost Komisije za RR i uopšte RR putem promovisanja projekta i medijske kampanje

Ovaj projekat će uticati na unapređenje rodne ravnorpavnosti u opštini Kovačica, jer će se po prvi put promovisati žene-preduzetnice, što će, verujemo uticati i na druge nezaposlene žene da se opredele za preduzetništvo. U tome će im pomoći i brošura koju ćemo izdati a gde će osim pozitivnih primera biti i osnovni koraci pri započinjanju posla i sredstva koja početnici/početnice u biznisu mogu da iskoriste za osnivanje i razvoj svog posla. Ovim želimo da pokažemo da su žene važan element u planiranju razvoja jedne lokalne zajednice.