Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Modernizovana pijaca i kontrolisano voće i povrće na pijačnim tezgama

Na kovačičkoj pijaci od nedavno funkcioniše moderan sistem za rashlađivanje a u toku je i nastavak projekta kontrolisane proizvodnje voća i povrća koje će se nalaziti na pijačnim tezgama po opštini.

Reč je o Adijabatskom sistemu hladjenja koje pored Kovačice koriste još tri beogradske i jedna novosadska pijaca. Putem ovog uredjaja rashladjuje se 810 metara kvadratnih pijačnog prostora, kaže Zlatko Sijanta, direktor JKP Elan. Za proizvodnju hladnoće koristi se samo hladnoća isparavanja zraka i voda, kao neiscrpni, prirodni izvor. Prodavci i kupci se slažu je ovo pravi način da se ,,lakše diše,, tokom vrelih letnjih dana i da je na ovaj način osavremenjena pijaca u Kovačici, prenosi RTV Kovačica.
Od ovog leta će ponovo biti započet proces sertifikovanja proizvođača sa kontrolisanom proizvodnjom voća i povrća koje će se nalaziti na tezgama u našoj opštini. Projekat kontrolisane proizvodnje hrane je zajednički projekat Opštine Kovačica i Instituta Tamiš iz Pančeva, koji ima cilj pružanje kontrolisane i zdrave hrane građanima naše opštine.