Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Signalizacija – školske i predškolske ustanove u opštini Kovačica

Opština Kovačica je konkurisala Pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova za dodelu bespovratnih sredstava za namenu: sufinansiranje izgradnje saobraćajne signalizacije i postavljanja tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u neposrednoj blizini školskih i predškolskih ustanova. Projekat je odobren, tako da u narednom periodu kreće realizacija.

Kratki opis projekta:

U opštini Kovačica postoji 8 osnovnih škola i 7 predškolskih ustanova (u neposrednoj blizini osnovnih škola) u 8 naselja opštine, i to, u: Kovačici, Padini, Samošu, Debeljači, Crepaji, Idvoru, Uzdinu i Putnikovu.

Prioriteti postavljanja saobraćajne signalizacije pored školskih i predškolskih ustanova u opštini Kovačica:

  1. Jedino se osnovna i predškolska ustanova u Crepaji nalaze na glavnom putu (drž.put II reda R-111), u ulici Maršala Tita 8.
  2. Obdanište i škola u Padini se takođe nalaze u prometnoj ulici Trg oslobođenja, koja spada u pravac drž.puta II reda R-110.
  3. U Samošu se (pred)školska ustanova nalazi takođe na pravcu drž.puta II reda R-110/1 u ulici Maršala Tita 119, iako se objekti nalaze iza parka.
  4. U Debeljači se škola nalazi u poprečnoj ulici Servo Mihalja, koja seče glavnu saobraćajnicu kroz naselje.
  5. U Kovačici se osnovna škola i obdanište nalaze u pešačkom delu ulice Dr.Janka Bulika, koju seku dve saobraćajnice (dakle, okružuju školu): Maršala Tita (centralna zona) i Čaplovičova.
  6. U Uzdinu se osnovna škola nalazi u ulici Maršala Tita, koja predstavlja centralnu zonu tog naselja.
  7. U Idvoru se škola nalazi u ulici Mihajla Pupina koja je centralna zona tog naselja i nastavlja se na drž.put R-110.
  8. U Putnikovu se osnovna škola nalazi u centralnoj zoni naselja.