Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Bratimljenje opština Kovačica i Karansebeš

U petak 20. septembra, u gradu Karansebeš u Rumunskom delu Banata, potpisan protokol o bratimljenju ovih dvaju opština

Povelju o bratimljenju potpisali su gradonačelnik Karansebeša Jon Marčel Vela i predsednik opštine Kovačica, Miroslav Krišan. Potpisivanju povelje prethodilo je intoniranje himne dveju država, a nakon toga je održana svečana sednica Skupšine grada povodom obeležavanja jubileja od 110 godina od izgradnje zdanja opštinske uprave Karansebeš.

Svečanom činu iz naše opštine prisustvovali su pored predsednika Miroslava Krišana i Laslo Vidač, zamenik presednika opštine Kovačica kao i Danijel Magdu viši stručni saradnik iz odeljenja za privredu i razvoj opštine Kovačica.

Plan o bratimljenju rumunskog grada Karansebeš i Kovačice datira još od pre 3 godine, kada su uspostavljeni prvi kontakti između dve opštine.

Potpisivanje povelje o bratimljenju je samo formalni čin koji je organizovan nakon više susreta privrednih delagacija Karansebeša i Kovačice a sada će se ta saradnju konkretizovati, izjavio je Laslo Vidač.

Prva aktivnost opština Karansebeš i Kovačica je zajedničko predstavljenje na novosadskom Sajmu turizma u oktobru istakao je gradonačelnik Jon Marčel Vela.

alt