Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

„Promocija elektronske uprave i e-komunikacija sa građanima i privredom“

Predstavnici Opštine Kovačica, Daniel Magdu, Nikoleta Šimak i Sabina Kiš, učestvovali su na završnom skupu projekta “Promocija elektronske uprave i e-komunikacija sa građanima i privredom”, koji je održan u petak 11.oktobra 2013.godine u Palati Srbija, Beograd.

Ovu inicijativu realizovali su Nacionalni demokratski institut (NDI) i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, uz podršku Ministarstva pravde i državne uprave, Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i Stalne konferencije gradova i opština.

Ukupno 20 najuspešnijih opština, među kojima je i Kovačica, učestvovalo je u projektu gde su kolege iz Opština učesnika razmenjivali iskustva i prezentovali rezultate rada elektronske uprave i e-komunikacija u cilju transparentnog rada institucija na nacionalnom i lokalnom nivou.

Projekat je trajao godinu dana i pored završnog, bilo je još ovakvih okupljanja u prethodnom periodu. Na skupu su se mogla čuti različita iskustva lokalnih samouprava u rešavanjima problema i obaveštavanju građana elektronskim putem. Predstavnici Opština su, u sklopu svojih prezentacija, prikazali funkcije i linkove na opštinskim sajtovima: prijavu korupcije, virtuelne matičare, pitanja za čelnike opštinske uprave, pomaganje osoba sa invaliditetom i slične opcije kojima je cilj olakšanje svakodnevnog života i davanje odgovora na pitanja od interesa za građane.

Pored prezentacija svake opštine pojedinačno, od strane organizatora i gostujućih predavača mogle su se čuti ideje i konstruktivni predlozi na koje sve načine rad uprave i elektronsko prezentovanje mogu biti efikasniji i dostupniji građanima.