Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Inicijalni sastanak u izradi Strategije razvoja turizma opštine Kovačica

alt

alt

Dana 25. oktobra sa početkom u 10 časova je u velikoj Sali Opštinske uprave Opštine Kovačica bio održan prvi inicijalni sastanak oko realizacije projekta izrade Strategije razvoja turizma opštine Kovačica 2014-2020.

Načelnica Opštinske Uprave Danka Grozdanović je pozdravila sve prisutne u ime Opštine Kovačica i poželela dobar rad u budućem periodu na izradi Strategije, koja je važna dokument za svaku opštinu. Posle su preuzeli reč partneri iz RRA Banat. Radomir Topalov je predstavio projekat koji je odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za regionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i izrazio zadovoljstvo na uspešnoj saradnji sa Opštinom Kovačica.

Profesor Robert Molnar je održao prezentaciju o metodologiji izrade strateškog dokumenta, koja će se koristiti i u ovom slučaju.

Na kraju je rukovodilac Odeljenja za privredu i razvoj Marija Benka Hrješik zahvalila svima na prisustvu i upoznala ih sa radnim grupama koje će se baviti

  1. ekonomskim i ruralnim razvojem,
  2. društvenim delatnostima i kulturom i
  3. infrastrukturom i zaštitom životne sredine.

Sastanku su prisustvovali zaposleni u Opštinskoj upravi iz Odeljenja za privredu i razvoj, Odeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove i Odeljenja finansija, predstavnici domova kultura, mesnih zajednica, javnih preduzeća, ugostitelji-privatnici i predstavnici udruženja građana.

U narednom periodu se očekuje početak rada radnih grupa, koje će imati zadatak da, svako u svom domenu, definišu probleme i predlože rešenja za razvoj turizma u opštini Kovačica.