Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Predsednik Pajtić uručio ugovore za podsticaj turizma u AP Vojvodini

Pokrajinski premijer dr Bojan Pajtić, je juče, 6.novembra 2013.godine, u Vladi Vojvodine uručio ugovore o dodeli bespovratnih sredstava opštinama i gradovima, udruženjima, kao i malim i srednjim preduzećima, čiji projekti su odobreni na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošlјavanje i ravnopravnost polova. Reč je o 118 ugovora vrednih 43,5 miliona dinara, koji se dodelјuju kao podrška razvoju turizma u Vojvodini. Ovaj, drugi po redu, paket mera odnosi se na unapređivanje konkurentnosti turističke ponude Vojvodine i podizanje nivoa usluga u ugostitelјskim, smeštajnim kapacitetima, kampovima, kao i prilikom organizacije karakterističnih turističkih manifestacija. Prvi deo paketa mera podrške turizmu u Vojvodini, vredan 34 miliona dinara je okončan, a sredstva su dodelјena za projekte planskog uređenja turističkih tematskih celina, opremanje javnih površina i postavlјanje turističke signalizacije.

Ovom prilikom je Opštini Kovačica odobren iznos od 430.000,00 dinara za projekat “Božićno – prednovogodišnja manifestacija u centru Kovačice”, kao i Klubu studentske omladine Kovačica za projekat “Parkiraj i bicikliraj” iznos od 100.000,00 dinara. 

Tom prilikom, predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić rekao je da Vlada Vojvodine nastavlјa da, putem konkretnih mera i finansijskih sredstava namenjenih za njihovu realizaciju, podržava razvoj turizma u Vojvodini. “Vojvodina nema more, ni skijaške centre, ali ima značajne potencijale u lovnom, nautičkom, banjskom turizmu, u verskom turizmu, vinskom i salašarskom turizmu. Ideja pokrajinske Vlade je da se podrže upravo ti vidovi turizma jer peredstavlјaju komparativnu prednost u Vojvodini, ne samo zato što angažuju lјude koji neposredno rade u turizmu, nego i polјoprivredu, tranzit i druge privredne grane koje se na turizam naslanjaju. To je dobro za celu zajednicu”, rekao je predsednik Pajtić.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošlјavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin govorio je o programima mera Sekretarijata koje su imale za cilј da podstaknu i unaprede turističke sadržaje u Vojvodini. Kako je naveo, iako sredstva nisu bila velika, bila su raspoređena u tri pravca i dala su rezultate koji su pokazali da u turizam u Vojvodini vredi ulagati.