Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA – PRVI PUT U KOVAČICI

alt

altU SREDU 16. APRILA 2014. U velikoj Sali Mesne Zajednice Kovačica  od 11 do 14 časova organizovan je sajam zapošljavanja. Generalni pokrovitelj sajma je bila Opština Kovačica a organizatori sajma Nacionalna služba za zapošljavanje  Pančevo, ispostava te ustanove u Kovačici  i Opština Kovačica.

Prilikom otvaranja sajma prisutne je pozdravio predsednik opštine Kovačica gospodin Miroslav Krišan, koji je istakao da je za našu opštinu važno svako zapošljavanje. 

Na sajmu je prisustvovalo 26 poslodavaca sa teritorije opštine Kovačica, koji su ponudili nezaposlenim licima oko 150 radnih mesta.

Najviše iskazanih potreba za novim radnicima je iz oblasti izrade obuće, građevinarstva, ugostiteljstva, trgovine, prerade hrane, zanatstva, mašinstva, poljoprivrede, gerontousluga i drugo. Najviše potreba za novim radnim mestima iskazao je STUDIO MARKO doo  (40 radnih mesta u delatnosti proizvodnja obuće) i GRAĐEVINAR  doo (25 radnih mesta u zanatsko-građevinskoj delatnosti).

Na Sajmu zapošljavanja učestvovalo je i Udruženje hendikepiranih lica i invalida Vojvodine, koje je iskazalo potrebu za 8 radnika – osoba sa invaliditetom.

U okviru sajma je održan i okrugli sto namenjen poslodavcima, koji je organizovao Regionalni centar Banat povodom projekta „Obukom do lakšeg zapošljavanja“. 

Ostale fotografije sa ovog dešavanja možete pogledati na FB stranici opštine Kovačica.