Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Mere aktivne politike zapošljavanja u opštini Kovačica

6. juna 2014. godine je u Novom Sadu načelniku Opštinske uprave Opštine Kovačica Danki Grozdanović uručen ugovor o sufinansiranju programa i mera aktivne politike zapošljavanja u 2014. godini.

Sredstva u okviru ovog programa su dodelјena putem javnog poziva jedinicama lokalne samouprave u Vojvodini za sufinansiranje programa politike zapošlјavanja u okviru programa stručne prakse, zapošlјavanje pripravnika, obuke u profesionalnim i radnim veštinama i javnih radova.

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošlјavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin istakao je da je reč o programima koji već dugo postoje i doprinose značajnim rezultatima na smanjenju nezaposlenosti. On je još naglasio da je ove godine program specifičan, jer je u međuvremenu suočen sa zakonskom odredbom o ograničavanju zapošlјavanja u javnom sektoru. Miroslav Vasin je ukazao na to da su na neki način ograničeni kapaciteti ovog programa, jer se aktivnosti i mere koje predviđa ostvaruju u privatnom sektoru, a angažovanje pripravnika i sprovođenje stručne prakse je važno sprovoditi i u državnim organima, obrazovnim i zdrvastvenim institucijama.Ove godine, veći broj zaposlenih po ovom programu naći će se u privredi, u sektoru malih i srednjih preduzeća, što je prema rečima resornog sekretara isto tako značajan cilј. Pokrajinski sekretar Vasin ukazao je još na potrebu da saradnja u realizaciji ovih programa bude efikasna kao do sada, kako bi krajnji rezultat bio isto tako uspešan.