Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Realizovana 3.radionica iz evropskog projekta

U petak 27.06.2014. u velikoj sali SO Kovačica je realizovana treća po redu radionica u okviru projekta “Unapređenje socio-ekonomskog razvoja kroz efikasno upravljanjem imovine”, finansiranog od strane Evropske Unije. Cilj obuke je bio predstavljanje metodologije za vrednovanje učinka lokalne samouprave u oblasti upravljanja imovinom i priprema za efikasno upravljanje gradskom/opštinskom imovinom. Ovo je i poslednja radionica iz ovog tematskog seta vezanog za sam process popisa imovine.

Na radionici su bili prisutni članovi projektnog tima, članovi radnih grupa za popis i upravljanje javnom imovinom iz opštine Kovačica i treneri, kao i svi ostali zainteresovani za ovu oblast. 

Član projektnog tima Natalija Milojević je vršila ulogu trenera i održala prezentaciju na temu ’’Upravljanje popisanim državnim zemljištem u lokalnoj samoupravi’’. Diskusija je vođena na sledeće teme: dokle se stiglo sa popisom imovine, važnost opisa stanja objekta i određivanja tržišne vrednosti popisanih objekata, i sl.

Posle pauze, završena je i diskusija o dosadašnjem broju popisanih parcela-nepokretnosti u odnosu na ukupan broj predvidjenih parcela – nepokretnosti i napravljen je plan rada za dalji popis i povezivanje popisanih podataka sa lokacijama u prostoru.