Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Opštini Kovačica odobrena sredstva za uređenje kanalske mreže

alt

altJuče, 15.jula 2014. godine u Novom Sadu, predstavnici 30 vojvođanskih lokalnih samouprava potpisali su sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za radove na obnovi kanalske mreže i ugovore o sufinansiranju radova na izgradnji i obnovi vodovoda i kanalizacije u Vojvodini. Za obnovu kanalske mreže potpisana su 33 ugovora u vrednosti od preko 590 miliona dinara, dok je za obnovu i izgradnju vodovoda i kanalizacije izdvojeno preko 290 miliona dinara, za 42 potpisana ugovora.

Ugovore je korisnicima budžetskih sredstva uručio vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bugarski.

Opštini Kovačica je po projektu odobreno 16,6 miliona dinara za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Kovačica. Opština Kovačica treba da uloži 40% od ukupno potrebnih sredstava, dok Pokrajinski sekretarijat sufinansira radove u iznosu od 60% ukupno potrebne sume. Na teritoriji opštine Kovačica je predviđeno uređivanje skoro 50 km kanalske mreže.