Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Pušten u rad prečistač otpadnih voda u Kovačici

Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić pustio je u rad prečistač otpadnih voda i 11 kilometara kanalizacione mreže u opštini Kovačica. Izgradnju kapitalne investicije, koja čini bazni deo komunalne kanalizacione mreže u opštini Kovačica, finansirao je pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja sa 171 milion dinara.

Na novootvoreni prečistač otpadnih voda biće priključena i naselja Debeljača i Padina. Otvaranju pogona je prisustvovao i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković.

„Danas smo dobili obećanje da će se započeti sa realizacijom druge i treće faze započetog projekta, što podrazumeva da će 80 odsto Kovačice biti pokriveno kanalizacionom mrežom“, kazao je predsednik opštine Miroslav Krišan.Predsednik opštine Kovačica Miroslav Krišan je kazao da je zahvaljujući sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja završena prva faza jedne od najvećih kapitalnih investicija u opštini Kovačica, kojom je omogućeno da se oko 800 domaćinstava, u narednih nekoliko meseci, priključi na kanalizacionu mrežu.