Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Konferencija E-uprava kao temelj savremene države

Dana 10.12.2015. godine u Beogradu održana je Konferencija povodom obeležavanja dana e-uprave pod sloganom E-uprava kao temelj savremene države.

Konferenciji su prisustvovali dr Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Dušan Stojanović direktor Direkcije za elekronsku upravu, Marko Čadež predsednik Privredne komore Srbije kao i drugi značajni učesnici.

Konferenciji je prisustvovala i predstavnik lokalne samouprave Kovačica Mr Šimak Nikoleta koja je zadužena za e-upravu ispred odeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj.

Učesnicima konferencije se obratio svojom prezentacijom Andrija Mladenović zamenik gradonačelnika Beograda, kao predstavnik institucije sa najboljom praksom primene elektronskih servisa.

Naglašeno je koje e-usluge država treba da obezbedi za brže i efikasnije poslovanje, takođe i značaj funkcionalne e-uprave za privatni sektor kao i primena Zakona o elektronskoj upravi i njegovo usklađivanje sa zakonima EU.

Posebna prezentacija o iskustvima e-uprave Slovenije održao je počasni gost iz Slovenije Gregor Virant.

Bila je diskusija na temu značaj „open data“ podataka za razvoj uz poseban pogled iz domena e-government-a i kroz iskustvo Slovenije sa ciljem pružanja što efikasnijeg i kvalitetnijeg e-servisa kroz saradnju Direkcije za elektronsku upravu, Vlade RS i privatnog sektora.

 

potpredsednicaVlade

 

KonferencijaЕ-uprava