Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Završen je projekat “Radnom praksom do novih radnih mesta u južnom Banatu”

29. januara je u Opštini Kovačica održana konferencija povodom završetka projekta “Radnom praksom do novih radnih mesta u južnom Banatu”.

Projekat “Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu” finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta RS, grad Pančevo je nosilac projekta, a partneri na projektu su opština Kovačica, opština Plandište i Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat”.

U okviru projekta sprovedena je teorijska obuka za 73 polaznika u tri partnerske opštine, čije su liste upućene mentorskim preduzećima na usvajanje i selekciju kandidata u skladu sa potrebama i maksimalnim brojem koji je planiran za finansiranje sa projekta.

Tromesečna radna praksa u okviru projekta okončana je 31. decembra 2015. godine. Radna praksa je realizovana u 15 mentorskih preduzeća za 35 praktikanata.

U Kovačici je održana praksa za 10 praktikanata u 4 preduzeća:  Ekstra freš veš, Slovan komerc, Debeljačka jezera i restoran Glamur, u Plandištu za 10 praktikanata u preduzeću Jasmil, a u Pančevu je realizovalo praksu 15 praktikanata u 10 preduzeća: Pasaž, Utva Milan Premasunac Kačarevo, Idis, Adekom, Hipra inžinjering, Hol net, Poko Loko, Banatsko Zrno, Georad i HIP Petrohemija. Učešćem u projektu, ova preduzeća demonstrirala su svoju društvenu odgovornost od značaja za lokalni ekonomski razvoj, navodi se u pozivu Gradske uprave.

Pored direktnih korisnika, projekat je bio značajan za predstavnike javnog i poslovnog sektora u Pančevu, Kovačici i Plandištu jer je došlo do umrežavanja i saradnje relevantnih aktera na polju povećanja zapošljivosti mladih.IMG_0968 IMG_0980IMG_0982