Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kovačica

Dana 20.05.2016 održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Kovačica gde je izabrano novo rukovodstvo opštine.

Na osnovu glasova novoizabranih odbornika odlučeno je da predsednik opštine Kovačica bude Milan Garašević iz Crepaje, njegov zamenik Jan Husarik dipl.ing. poljoprivrede iz Kovačice.

Novi izabrani predsednik Skupštine opštine Kovačica je Zlatko Šimak diplomirani pravnik iz Padine a njegov zamenik Zoran Savanov iz Debeljače a za sekretara Skupštine opštine Kovačica izabrana je Dušanka Aleksić diplomirani pravnik iz Kovačice.

U novom sazivu Skupštine opštine Kovačica ima 21 odbornika sa izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, sa izborne liste Demokratska stranka 9, sa izborne liste Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak 6, sa izborne liste Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbíije 2 i sa izborne liste Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor 1 odbornik.

Novi članovi Opštinskog veća su : Mirjana Kostić iz Crepaje, Janoš K. Nađ iz Debeljače, Stelian Balan iz Uzdina, Jan Korenj iz Kovačice, Marijana Melišova iz Padine, Predrag Petrov iz Debeljače, Dragan Jovanov iz Crepaje, Andreja Dinić iz Kovačice, Aleksandar Simić iz Crepaje, Igor Glavač iz Padine i Julijana Tomašević iz Debeljače.

U Komisiji za kadrovska, administrativna pitanja, radne odnose, društvena priznanja i odlikovanja su : predsednik Komisije Živojin Matejić iz Crepaje, njegov zamenik Lazar Ružić iz Crepaje, članovi Slađana Bekić iz Kovačice, Petar Višnjički iz Crepaje, Majda Šipicki iz Kovačice.

U Komisiji za mandatno-imunitetska pitanja su: predsednik Ilija Matejić iz Crepaje, njegov zamenik Emmanuel Lupulesku iz Uzdina, članovi Jaroslav Hrubik iz Kovačice, Šandor Matanović iz Debeljače i Karolina Bečei iz Debeljače.

U Komisiji za statutarna pitanja, organizaciju i normativnu delatnost su:  predsednik Marius Bulik iz Uzdina, njegova zamenica Jovana Atanackov iz Crepaje, članovi Dario Bjeljanin iz Kovačice, Petar Kapunac iz Idvora i Mihajlo Velimirović iz Debeljače.