Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Пројекат “Фит уз трим – трим стаза стари парк Ковачица“

mos_logo_small

Пројекат “Фит уз трим – трим стаза стари парк Ковачица“, спроводи спроводи Општина Ковачица,  финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије

 

 

20.oktobra 2016 godine zaključen je ugovor između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Opštine Kovačica

Projekat je u vrednosti 1.500.000,00 din. Ministarstvo omladine i sporta je za finansiranje uređenja starog parka i trim staze izdvojilo za Kovačicu 1.005.000,00 din, ostala sredstva se obezbeđuju iz Budžeta opštine Kovačica.

Partneri na projektu su:

Gimnazija Mihajlo Pupin, Udruženje građana Maratonko iz Kovačice i JKP Elan Kovačica

Realizacija projekta je započela 01.novembra 2016 i biće završena do 30.aprila 2017 godine

Zadatak projekta je da kroz stvaranje i angažovanje lokalne samouprave, mladih aktivista, sportista , jkp, koje se bave zelenilom , stvorimo uslove za zdrav, bezbedan način života mladih.Samo aktivnim uključivanjem mladih u sve sfere života može se postići napredak u razvoju u našem okruženju. Na lokalnoj samoupravi je da pomogne mladima da svoje vreme koriste na zdrav i u društvu iskorišćen način. Analizom stanja terena za rekreaciju u naseljenom mestu Kovačica došli smo do saznanja da ne postoji adekvatna trim staza, koja bi privukla mlade na provođenje vremena na otvorenom prostoru. Staze za trčanje postoje u sportskom dvorištu osnovne škole, gimnazije i na sportskom centru Slavija, koji se nalazi na samom kraju Kovačice. U današnje vreme treba ovakav način provođenja vremena maksimalno približiti korisnicima, uz veliku propagandu i maksimalnu promociju, da bi naveli malde da je bolje izaći u prirodu, ostaviti kompjutere i kafiće i provoditi vreme uz šetnju ili trčanje sa svojim vršnjacima. Napraviti trim stazu u starom parku je ideja da pored trčanja mladi provode više vremena u prirodi i u druženju. Stari park je uređen još pre drugog svetskog rata i u to vreme je imao i rekreativni karakter jer je u sklopu parka bilo i tenisko igralište.

Za mlade stanovnike otvorićemo novu zdravu destinaciju, gde će u krugu svojih vršnjaka provoditi slobodno vreme uz rekrativne discipline – trčanje.