Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

KAMPANjA „KREIRAJ ŽIVOT“ za preduzeća

Razvojna agencija Srbije (RAS) pokrenula je danas kampanju „Kreiraj život“ koja obuhvata osam programa podrške namenjenim mikro, malim, srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Na zvaničnom predstavljanju programa podrške u prostorijama RAS, rečeno je da će u 2017. biti dodeljena bespovratna sredstava kroz sufinansiranje i to: do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije.

„Za prvih šest programa, namenjenih početnicima u poslovanju, unapređenju konkurentnosti, unapređenju ekonomskog razvoja, inovacijama, nastupu na stranim tržištima i promociji izvoza opredeljeno je 435 miliona dinara. Ti programi će već od ponedeljka biti dostupni privrednicima. Pored toga, u naredne dve nedelje biće na raspolaganju i program mentoringa, za koji je izdvojeno oko 20 miliona dinara, kao i program za podršku privrednicima koji otvaraju nova radna mesta, a koji se sprovodi po Uredbi o privlačenju investicija Vlade Srbije“, istakao je v.d. direktora RAS Željko Sertić.

Sertić je dodao da će za sprovođenje programa širom Srbije od velikog značaja biti mreža od 16 regionalnih razvojnih agencija, a koje će biti na raspolaganju privrednicima za više informacija.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac rekao je da je raspisivanje programa deo globalnog plana državnog razvoja vertikalne industrijske politike. On je takođe dodao da je država obezbedila sredstva za brojne programe i to ne samo iz buddžeta, već i iz međunarodnih finansijskih institucija poput Svetske banke i Nemačke razvojne banke KfW.

Sloganom „Kreiraj život“, RAS poručuje preduzetnicima da su oni ključni donosioci odluka u svom životu i da donošenjem pravovremenih odluka mogu da kreiraju život po svojoj meri.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Razvojnoj agenciji Srbije.

Kontakt: Jasmina Simić, jasmina.simic@ras.gov.rs ,

Telefon: +381 64 801 86 18; +381 11 33 98 900

 

Preuzmite javni poziv:

Javni poziv za učešće u programu podrške početnicima za započinjanje posla – Start Up

Javni poziv za učešće u programu podrške projektima za unapređenje ekonomskog razvoja

Javni poziv za učešće u programu podrške inovativnim MMSPP

Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju konkurentnosti MMSPP

Javni poziv za učešće u programu podrške izvoznicima

Javni poziv za učešće u programu promocije izvoza