Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Kонференција поводом успостављања услуге „Дневног боравка за младе са инвалидитетом у Ковачици“

У среду 03.05.2017. у 11 часова у Туристичком насељу „Релакс“ одржаће се конференција поводом успостављања услуге „Дневног боравка за младе са инвалидитетом у Ковачици“.

                                                       

На конференцији ће бити представљен пројекат кроз  активности и резултате којима је циљ увођење и пружање нове услуге социјалне заштите „Дневни боравак за младе са инвалидитетом у Ковачици“.  У оквиру услуге “Дневни боравак” спроводе се  активности којима се омогућава већа самосталност, развој и одржавање социјалних, когнитивних и физичких функција корисника. Сврха је да се кроз научено омогући корисницима да своје потребе задовоље у средини у којој живе, у свом природном окружењу. Догађају ће пристуствовати Пројектни тим, родитељи/старатељи и корисници услуге, представници менаџмента локалне самоуправе као и званице.

Да подсетимо, општина Ковачица користи грант за реализацију пројекта у оквиру програма ”Подршка социјалној инклузији најугроженијих група, укључујући Роме, кроз увођење разноврсних социјалних услуга у заједници” који спроводи Делегација европске уније у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Пројекат се реализује у периоду од 21.12.2015. до 20.12.2017. године. Вредност пројекта је 173.321,73 евра, од чега Европска унија финансира 90%,  а Општина Ковачица доприноси са 10% вредности пројекта.

Општина Ковачица на овај начин помаже  и промовише инклузију најугроженијих група, уз сензибилисање локалне заједнице за разумевање, прихватање, вредновање и стварање једнаких шанси за све грађане који живе на територији Ковачице.