Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Општина Ковачица одржала медијску презентацију пројекта финансираног средствима ЕУ

Општина Ковачица је, заједно са својим  партнером на пројекту Центром за социјални рад  Ковачица, 03.05.2017. г. одржала медијску презентацију пројекта „Побољшање услуга социјалне заштите за особе са инвалидитетом у Ковачици” који је финансиран средствима Европске уније у износу од 173321,73 евра.    

Пројекат промовише увођење нове услуге социјалне заштите у заједници „Дневни боравак“ за младе са инвалидитетом на територији Општине Ковачица. Нова услуга ће побољшати социјалну инклузију и квалитет живота корисника и њихових породица и старатеља. Услуга ће бити реализована за 10 корисника (младих лица од 15 до 30 година), а пружаће је стручна лица Центра за социјални рад Ковачица и три новозапослена лица обученена од стране акредитованих стручњака за пружање ове врсте услуге.  Услуга се пужа у реновираном простору „Звонарев Дом“. Ова активност је део пројекта “Подршка Европске уније инклузивном друштву”, коју ЕУ финасира са 5.4 милиона евра, а који спроводи Делегација Европске уније у Републици Србији у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Председник Општине Ковачица, Милан Гарашевић, истакао је да је ово веома значајан пројекат за Општину Ковачица који доприноси развоју заједнице и друштва уопште.

“Драго нам је што је Делегација ЕУ у Србији доделила средства нашем пројекту за финансирање услуге „Дневног боравка за младе са инвалидитетом“. Овим пројектом пружићемо велику подршку осетљивим друштвеним групама и помоћи им да се боље и лакше интегришу у друшво.  Са друге стране, пројекат запошљава три лица из локалне заједнице, којима се пружа прилика да унапреде своја знања и стекну нова радна искуства“, рекао је Милан Гарашевић, Председник општине Ковачица.

За реализацију пројекта Општина Ковачица је спровела реновирање простора „Звонарев дом“ у ком се пружа услуга дневног боравка за младе са ивалидитетом.

За ову активност, Општина Ковачица је потписала Уговор са Делегацијом Европске уније у Србији 20. децембра 2015. године. Укупна вредност пројекта је 173321,73 евра, од чега Европска унија финансира 90% 155989,56, док је допринос Општине Ковачица 10% 17332,17 евра. Пројекат траје 24 месецa.

 

 

 

 

За више информација, контактирајте:

Душку Петрак – Коодинатора услуге „Дневни Боравак

Даниела Магдуа – Координатора активности