Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Registracija stambenih Zajednica

U ponedeljak, dana 12.06.2017.godine, počela je registracija stambenih zajednica koje se nalaze na teritorija opštine Kovаčica, podnošenjem prijave za registraciju Odeljenju za urbanizam, stambeno-komunalnu delatnost, zaštitu životne sredine, saobraćaj i energetiku, imovinsko pravne i inspekcijske poslove Opštinske uprave Kovačica.
Stupanjem na snagu Zakona o stanovanju i održavanju zgrada („Sl.glasnik RS“, br.104/16) dana 31.12.2016.godine prestao je da važi Zakon o održavanju stambenih zgrada (“Sl. glasnik RS”, br. 44/95, i 88/2011)
Novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada propisana je obaveza skupština ili saveta zgrada koji su formirani u skladu sa propisima koji su važili do stupanja na snagu ovog zakona, odnosno do 31.12.2016.godine, kao i obaveza vlasnika posebnih delova zgrade u kojoj nije formirana skupština ili savet zgrade, da u roku od šest meseci od dana početka rada Registra izvrše registraciju stambene zajednice podnošenjem prijave registru od strane upravnika ili drugog zakonom ovlašćenog lica u skladu sa čl.22. i 23. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada („Sl.glasnik RS“, br.104/16).
U skladu sa čl.19. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada u postupku registracije Registrator isključivo vrši proveru ispunjenosti formalnih uslova za upis podataka u Registar, koji su predmet registracije i objavljivanja, na osnovu činjenica iz prijave i priloženih dokumenata, bez ispitivanja tačnosti činjenica iz prijave, verodostojnosti priloženih dokumenata i pravilnosti i zakonitosti postupaka u kojima su dokumenti doneti.

 

Potrebna dokumentacija za registraciju:

Icon

Dodatak prijavi 356.02 KB 31 downloads

...
Icon

Odluka 272.70 KB 31 downloads

...
Icon

Zapisnik 272.07 KB 32 downloads

...