Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Радионица: “Мобилни тимови за инклузију Рома”

Београд, 13. март 2018.

Позив за медије:

 

Радионица: “Мобилни тимови за инклузију Рома”

 

 

 

  1. март 2018. године у 11 сати

 

Хотел Президент Ковилово, Зрењанински пут 170, 11211 Београд

 

 

Позивамо вас да присуствујете радионици „Мобилни тимови за инклузију Рома и увод у оперативно планирање“ која ће бити одржана за представнике  релевантних институција из Зрењанина, Ковачице, Старе Пазове, Чукарице и Лајковца.

 

Циљ радионице је да увеже представнике релевантних институција из ових места –  координаторе за ромска питања, педагошке асистенте, здравствене медијаторе, представнике Центра за социјални рад и Националне службе за запошљавање – и помогне им да оснују мобилне тимове за рад на терену са представницима ромске популације.

 

Циљ оснивања ових тимова је препознавање и сагледавање реалних потреба ромске популације на терену, као и утврђивање подршке која је потребна како би се побољшао њихов свеукупни положај, а у складу са Стратегијом за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији 2016-2025.

 

 

За потврду доласка и додатне информације молимо да контактирате Јелену Делић на број 064 641 11 26, или на е-маил jelena.delic@romahousing.rs

 

Пројекат ‘’Техничка помоћ за унапређење животних и стамбених услова ромске популације у неформалним насељима’’ је једна од иницијатива које у овом моменту подржава Европска Унија уз сарадњу и ко-финансирање Владе Р. Србије. Уговорно тело пројекта је Министарство Финансија, а главни корисници су Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Канцеларија за људска и мањинска права.