Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Održani Maškovi dani

Dom kulture 3.oktobar iz Kovačice u periodu od 11. do 13. maja bio je mesto okupljanja ljubitelja teatra i amaterskih glumaca, a u sklopu manifestacfije Maškovi dani čiji početak datira iz 1994. godine. Pozorišna smotra nazvana je po Tomašu Hriješiku Mašku, velikom multitalentovanom kulturnom posleniku iz Kovačice

 

Prvog dana pozorišne smotre odigrane su dve predstave i to jedna u izvođenju omladisnke grupe glumaca Slovačkog kulturno-prosvetnog društva iz Iloka, i predstava članova Kolektiva kreativnih amatera Novi protheus. Dvanaesti maj bio je rezervisan za goste amaterske glumce iz Bačkog Petrovca koji su izveli predstavu Potpuni Gogolj. Poslednjeg dana pozorišne smotre nastupalo je Slovačko vojvođansko pozorište iz Bačkog Petrovca, a publika je imala priliku da pogleda predstavu sa naslovom Tilda.

 

Ovom prilikom ostvarena je i međunardona saradnja sa pozoriš nom trupom iz Iloka iz Republike Hrvatske, što direktor kovačičkog Doma kulture 3.oktobar ističe kao veoma važnu dimenziju pozorišne manifestacije Maškovi dani.