Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Kovačički maturanti plesali zajedno sa vršnjacima širom Evrope

Na šetalištu u Kovačici ispred zgrade opštine plesali su učenici završnih razreda kovačičke Gimnazije Mihajlo Pupin i osnovnih škola opštine Kovačica, a u okviru evropskog projekta Ples maturanata.

 

Zamenik predsednika opštine Kovačica Jaroslav Hrubik

 

Maturski ples počeo je tačno u 12 časova, kako u Kovačici, tako i širom Evrope. Ove godine maturanti su plesali kvadril Johana Štrausa, a namera je još veća masovnost ovog plesa i ulazak u Ginisovu knjigu rekorda kao ples sa najvećim brojem simultanih igrača.

Manifestaciju je otvorila učenica Gimnazije Mihajlo Pupin, a ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio zamenik predsednika opštine Kovačica Jaroslav Hrubik. Zamenik predsednika izrazio je zadovoljstvo što su se  maturanti, mali i veliki, pridružili ovom evropskom projektu i istakao da svim učesnicima želi da upišu željene škole i fakultete, a i da se vrate kao stručnjaci u opštinu Kovačica. Lokalna samouprava učiniće, i čini, sve napore da stvori okruženje koje će ispuniti sva očekivanja mladih i perspektivnih ljudi.

Po završetku plesa, svi učenici su pustili balone u vazduh što je simbolično označilo početak novog poglavlja u njihovim životima. Manifestacija Ples maturanata prvi put je u Srbiji održana u Kraljevu 2005. godine otkada postaje stalna majska manifestacija širom gradova u  Srbiji i šire.

Svi maturanti imali su bedževe

 

MATURANTI, SREĆNO!

VAŠA OPŠTINA KOVAČICA!