Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Završene radionice vezane za izradu Strategije održivog razvoja opštine Kovačica

Opština Kovačica je organizovala četvrtu radionicu za PRIVREDU, ZAPOŠLJAVANJE I RURALNI RAZVOJ, u okviru izrade Strategije održivog razvoja opštine Kovačica, za budući period. Radionica je održana 26.07.2018. (četrvtak) u prostorijama SPRC Relax.

Na radionici su bili prisusutni predstavnici  institucija koja se bave navedenim oblastima, predstavnici nacionalne službe za zapošljavanje i turističke organizacije opštine Kovačica, nevladinih organizacija – udruženja poljoprivrednika, udruženja koja se bave očuvanjem životne sredine kao i  predstavnici opštinske samouprave koji se bave poslovima poljoprivrede.

Prisutni su se aktivno uključili u izradi Strategije. Ukazali su na probleme sa kojima se sreću u svakodnevnom radu, dali predloge, ideje za rešavanje problema. Na kraju radionice predstavnici su popunuli kratak upitnik gde su odredili prioritete za dalji razvoj, zajednički je napravljen spisak projekata koji će biti sastavni deo nove Strategije.

Nakon svake radionice  odeljenje za investicije i LER zajedno sa konsultantima angažovanim na ovom projektu je sumiralo dobijene rezultate i uvrstilo ih u strateški dokument.

Projekat je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuopštinsku saradnju i lokalnu samoupravu najvećim delom, a deo je izdvojen iz budžeta opštine Kovačica.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane građane da ukoliko imaju neke predloge ili sugestije a vezane su za Strategiju da nas slobodno kontaktiraju  na naš lokal ili nam pišu na mail: razvoj@kovacica.org.