Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Dodeljena sredstva za refundaciju troškova prevoza učenicima

Pokrajinska vlada dodelila je  predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u AP Vojvodini sto osamdeset dva miliona dinara, namenjenih za regresiranje prevoza za 20.819 učenika srednjih škola.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je ovo značajan program koji Pokrajinska vlada realizuje, jer se na taj način – kako je naveo – šalje poruka podrške i roditeljima i deci.

„Pokrajinska vlada očuvaće, obnoviće i modernizovaće sve škole u AP Vojvodini, jer u manjim mestima i selima nema života bez škole. Deca i porodice ne predstavljaju broj, oni su suština našeg opstanka i tako moramo delovati”, rekao je predsednik Mirović.

Očuvali smo veliki broj škola malih po broju učenika, ali velikih za njihove sredine. Obnovićemo i objekte obrazovnih ustanova u malim sredinama u koje decenijama niko nije ušao, poput škola u Jasku i Malim Radincima, gde radovi počinju narednih nedelja, istakao je predsednik Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada od svog formiranja izdvojila znatna sredstva za obnovu i modernizaciju objekata obrazovnih ustanova.

„Dodela finansijskih sredstava na osnovu ovog konkursa jeste samo jedan u nizu dokaza stalne i vredne saradnje Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava. Regresirajući troškove prevoza učenika do srednjih škola koje su odabrali, stvaramo uslove za njihovo ugodnije i udobnije putovanje ka ostvarenju njihovog konačnog cilja – kvalitetnog i funkcionalnog obrazovanja. Mladi i obrazovani ljudi jesu naša budućnost i obrazovanje mora biti jednako dostupno svima”, rekao je pokrajinski sekretar za upravu, propise, nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

Opštini Kovačica su, na osnovu Konkursa za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine za 2019.godinu, dodeljena sredstva u iznosu od 3.072.000,00 dinara.

Opština Kovačica, svojoj Odlukom o budžetu za 2019. godinu obezbedjuje sredstva, za predmetne namene, u ukupnom iznosu od 24.600.000,00 dinara za 475 učenika sa naše teritorije.