Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

UŽ Vidovdan deo programa Telekoma za osnaživanje ženskog preduzetništva

Danas, 30. maja Udruženje žena Vidovdan posetila je delegacija kompanije Telekom Srbija na čelu sa direktorkom Sektora za odnose sa javnošću Marijom Bošković, i predstavnica Pokrajinske Vlade, Mia Strajin, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost polova AP Vojvodine.

Kompanija Telekom Srbija pokrenula je novi projekat „UdruŽene“ sa ciljem podrške ženskom preduzetništvu, kao i afirmaciji i osnaživanju žena za njihovo aktivno učešće u razvijanju lokalnih zajednica.

Budući da je najveći broj udruženja žena organizovan upravo na teritoriji Vojvodine, tokom prve faze projekta, ove godine će biti predstavljena saradnja sa dvadeset udruženja žena iz tog dela Srbije kojima će podrška Telekoma Srbija pomoći u misiji očuvanja, negovanja i promovisanja tradicije, starih zanata i humanitarnog rada.

Savet za rodnu ravnopravnost jasnog je opredelenja o potrebi poboljšanja položaja žena, kao i unapređivanja lokalnih zajednica uopšte, te je saradnja sa kompanijom Telekom Srbija ključna u cilju postizanja preduslova za kreiranje i provođenje aktivnosti koje za cilj imaju unapređenje položaja žena, posebno žena na selu. Ovakav primer društveno odgovornog poslovanja koje sprovodi Telekom Srbija pokazuje da svi zajedno moramo voditi računa i o odnosu prema društvenoj zajednici, njeniim potrebama, bezbednosti, kvalitetu života i socijalnom stanju”, istakla je Mia Strajin.

Pored redovnih aktivnosti za koje je podrška Telekoma Srbija izuzetno važna, ovakav vid priznanja za rad od imeprativa za napredovanje u radu udruženja.

Zahvaljujući donaciji kompanije Telekom Srbija nabavili smo opremu koja će nam pomoći da povećamo proizvodnju čuvenih crepajačkih rezanaca po kojima smo poznati i koje želimo da pretvorimo u svojevrstan brend, istakla je predsednica Udruženja žena Vidovdan iz Crepaje. Jovanka Jovanov.

Udruženje Eto kutak iz Kačareva, ali i udruženja iz Bača, Jarkovca, Sente, Banatskog Velikog Sela, Futoga, Kraljevaca dobila su podršku od kompanije Telekom Srbija uz podršku Saveta za rodnu ravnopravnost AP Vojvodine.