Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Ministar za omaldinu i sport Vanja Udovičić posetio Kovačicu i Crepaju

Ministar za sport i omladinu, Vanja Udovičić posetio je danas, 7. juna, opštinu Kovačica, odnosno Fudbalski klub Slavija i Osnovnu školu Sava Žebeljan u Crepaji.

Na fudbalskom terenu ministra je sačekao podmladak i predstavnici kluba i ovom prilikom su predsednik opštine Kovačica Milan Garašević i ministar Udovičić razgovarali o planiranim ulaganjima na sportskom terenu u Kovačici.

U Osnovnoj školi Sava Žebeljan u Crepaji, pored direktorke Osnovne škole Nine Petrov, u pratnji predsednika opštine Kovačica Milana Garaševića, ministra Vanju Udovičića pozdravili su učenici ove škole, odbojkaši, košarkaši, ali i kolektiv škole.

Ministar je treći put u opštini Kovačica. Posetili smo sportski kompleks Slavija i napravili smo jedan odličan dogovor, jer će nam ministarstvo pomoći oko uređenja košarkaškog, rukometnog terena i cele desne strane sportskog centra Slavija zahvaljujući pomoći ministarstva, a opština će na sebe preuzeti obavezu da uredi levi deo sportskog terena, odnosno tribine. Sledeće godine imaćemo potpuno novi sportski centar kakav Kovačica i zaslužuje. Najviše sam ponosan na momke iz Kovačice, jer su uspeli da u svoj rad uvrste i rad sa decom, što je predulov za opstanak i razvitak sporta.

– Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica

Na pitanje medija šta se promenilo od poslednje posete opštini Kovačica, ministar Vanja Udovičić je istakao:

Najbolji način da se upoznate sa problemima na lokalu jeste da dođete i da se lično uverite, razgovarate sa predstavnicima klubova, omladinskih organizacija i predstavnicima lokalnih samouprava i tada možete da pomognete na različite načine. Na ovaj način želimo da pokažemo da na isti način gledamo sever i jug naše zemlje, istok i zapad, i da ne vodimo politiku iz Beograda već da želimo na odgovoran i direktan način razgovaramo sa ljudima. Ovo mi je 23 opština na teritoriji APV koju obilazim i u razgovorima sa klubovima želimo da pomognemo i savetodavno i kroz podršku. Želim da istaknem da dajemo ogromnu podršku za razvijanje školskog i predškolskog sporta i aktivnosti i to se vidi kroz budžet koji izdvaja vaša lokalna samouprava. Želimo da pokažemo deci da imaju mogućnst da se bave sportom i sa 3,1 odsto budžeta koji predsednik opštine izdvaja za sport i omladinu, pokazujemo da je to iznad evropskog proseka. (…) Do kraja godine cilj je da 250 osnovnih škola širom Srbije dobije vrednu sportsku opremu.

– Vanja Udovičić, ministar za omladinu i sport

Nina Pertov, direktorka Osnovne škole i predsednica Aktiva direktora opštine Kovačica, istakla je da je ova poseta obradovala mališane u školi, a u okviru donacije od Ministarstva za omladinu i sport stiglo je 40 lopti, po 10 za 4 kolektivna sporta,

Kao što vidite današnji dan nam je zaista praznik, prvo što se radujemo sportu, ali i radujemo se dolasku ministra sporta. Deca se prvenstveno raduju ministru kao vrhunskom sportisti. Ono čemu se radujemo i zahvaljujemo su i pokloni. Kao što ste videli u Crepaji ima mnogo klubova koji rade sa našom decom. Želimo da izgradimo novu halu i to je ono čemu se radujemo. Škola je dobila dve staklene košarkaške table, dva gola, novu mrežu za odbojku, 40 lopti i dodatne lopte za odbojkaški klub.