Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Vladimir Batez posetio škole u Kovačici i Uzdinu i uručio vredne ugovore

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, posetio je opštinu Kovačica i potpisao ugovore po konkursima za sanaciju, adaptaciju i opremanje sportske infrastrukture na teriotriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Vrednost projekata  koji su danas uručeni Osnovnoj školi Mlada pokolenja su za sanaciju fiskulturne sale 1.775.000 dinara i za opremanje neophodnim rekvizitima za fizičko u iznosu od 285.000 dinara. Uzdinska škola dobila je sredstva za sanaciju fiskulturne sale i za kompletne radove na parketu, zidovima i svlačionicama, i to 1.300.000 dinara.

Pokrajisnki sekretar je posetio školu Mlada pokolenja u Kovačici i sa direktorkom Anjičkom Bireš potpisao dva ugovora o projektnom finansiranju. U školi su ga dočekali naši đaci i gromoglasnim aplauzom pozdravili. Pokrajisnki sekretar, gospodin Batez, se pred učenicima zahvalio na toploj dobrodošlici i tom prilikom poklonio deset lopti za najzastupljenije sportove u našim školama.

Nakon posete Kovačicic, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je posetio Osnovnu školu Sveti Georgije u Uzdinu, gde je takođe potpisao ugovor sa direktorom škole, Oktavijanom Krecu. Obratio se đacima i uverio ih da je Pokrajinska Vlada i Sekretarijat za sport i omladinu tu da im omogući što bolje uslove za bavljenje sportom. Direktor škole, gospodin Krecu, zahvalio se sekretaru na poverenju i donetim poklonima u vidu lopti za nastavu fizičkog vaspitanja.

Prioritet je razvoj sportske infrastrukture, kaže Vladimir Batez. Ova potreba za ulaganjem u omladinski sport bila je evidenstna, s obzirom na zatečeno stanje u skladu je sa strategijom za razvoj sporta.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu i nekadašnji reprezentativac u odbojci, Vladimir Batez obišao je i trening inkluzivnog džuda u Kovačici u Sportskom centru Slavija i izrekao puno pohvala na račun rada svih koji rade sa mladim osobama a invaliditetom koje koriste uslugu Dnevnog boravka pri Centru za socijalni rad.