Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Podeljena autosedišta roditeljima

Danas su u Domu kulture 3 oktobar u Kovačici podeljena autosedišta roditeljima koji su se javili na javni poziv Saveta za kulturu i opštini Kovačica a ispunjavali su sve uslove propisane javnim pozivom. Podeljeno je 101 autosedište, a ujedno je održana i obuka za upotrebu autosedišta za najmlađe učesnike u saobraćaju. Obuka je održana u organizaciji Saveta, Centra za bezbednost u saobraćaju i Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Ovo je prvi put da je organizovana dodela a među roditeljima koji su se prijavili bili su i roditelji dvojki i trojki. Opština Kovačica pored ove mere podrške porodicama sa decom obezbeđuje i 20 000 dinara za novorođenčad, besplatne rančeve za sve đake prvake, sufinansira troškove prevoza za đake putnike, s tim da svako drugo dete u porodici putuje besplatno, obezbeđuje nagrade za nosioce Vukovih diploma i đake generacije.

Opština Kovačica će nastaviti da pruža podršku porodicama sa decom kao i nastaviće sa ulaganjima u školske objekte radi poboljšanja uslova obrazovanja i vaspitanja u svim obrazovnim institucijama.