Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Održana sednica Štaba za vanredne situacije, usklađene odluke sa Kriznim štabom Vlade

Na osnovu člana 14. i člana 15. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (“Sl. glasnik RS” br.15/2016, 68/2020.) i člana 29. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl.glasnik RS“ br.87/2018), a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji Opštine Kovačica, Štab za vanredne situacije opštine Kovačica , na telefonskoj sednici održanoj 20. oktobra 2020. godine doneo je

 

Zaključak

O radu ugostitljskih objekata na teritoriji opštine Kovačica

 

 

 

Štab za vanredne situacije opštine Kovačica, na telefonskoj sednici  održanoj 20. oktobra 2020. godine, radi usklađivanja sa merama kriznog štaba Vlade Republike Srbije, a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji Opštine Kovačica je doneo zaključak da se u ugostiteljskom objektu u zatvorenom prostoru, broj gostiju ograničava na minimalno 4 kvadratna metra korisne površine po gostu, a u delu otvorenog prostora (letnjim baštama) broj gostiju se ograničava na minimalno 2 kvadratna metra površine bašte po gostu.

Osoblje sve vreme mora da koristi zaštitnu masku. Gost ne koristi zaštitnu masku samo dok sedi za stolom. Prilikom dolaska, odlaska, odlaska u toalet i slično gost je u obavezi da koristi zaštitnu masku.

Rad  ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Kovačica se dozvoljava uz poštovanje svih navedenih mera zaštite. Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se tako da ugostiteljski objekti i noćni klubovi neće raditi od 23:00 časa do 06:00 časova narednog dana.

 

Za sprovođenje zaključka staraće se nadležni organi opštine Kovačica.

 

Zaključak stupa na snagu 20.10.2020.godine.

 

41 угоститељски објекти