Zvanična internet prezentacija opštine Kovačica

Srpski - latinica
Srpski - ćirilica

Ambasador Slovačke u Padini i Kovačici

Ambasador Slovačke u Srbiji, nj.e. Fedor Rosoha posetio je 29. avgusta Padinu i Kovačicu. Tokom svoje posete prisustvovao je prijemu u Evangelističkoj crkvi u Padini, a predstavljen mu je ovom prilikom i Etno dom u ovom mestu. Utisak je ostavio obilazak Osnovne škole Maršal Tito u Padini, s obzirom na veličinu školskog objekta, ali i način rada i uspehe učenika ove škole.

Obišao je i Mesnu zajednicu Padina gde se susreo sa predstavnicima nevladinih organizacija, odnosno, sa udruženjima građana iz svih oblasti javnog života u Padini. Građani Padine imali su priliku da sa ambasadorom Rosohom razgovaraju o temama iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta…

Takođe, prisustvovao je i kulturno-umetničkom programu koji su priredili mladi muzičari iz Padine.  Potom je delegacija obišla Dom kulture Mihal Babinka u Padini, gde se razgovaralo o načinima na koji bi ambasada mogla da pomogne lokalnoj samopravi u relizaciji rekonstrukcije ovog zdanja.

Takođe, dve delegacije obišle su i Sportski centar Dolina, Etno muzje Petraš i naivnog slikara Jana Bačura u njegovom domu.

Lovačko udruženje Zec iz Padine pripremilo je tradicionalnu lovačku trpezu i slovački dezert, te se ovom prilikom nj.e. ambasador Fedor Rosoha upoznao i sa aktivnostima ovog udruženja.

Poseta je nastavljena u Kovačici, gde je manifestaciju Dečija svadba, pored ostalih zvanica uveličao i sam nj.e. ambasador Rosoha.